Rövidebb szállítási időről és jobb minőségű raklapokról álmodik? Mi ezen felül még pufferkészletet is adunk!

2018. november 12-én egy hazai építőipari segédanyagokat gyártó cég azzal a problémával keresett meg minket, hogy nemcsak akadozik a termékei szállításához szükséges raklapellátás, ami veszélyezteti a vevőik pontos, határidőre történő kiszolgálását, de a más gyártótól származó raklapok minőségével, esztétikai megjelenésével is problémái vannak.

2018. november 12-én egyik partnerünk, egy hazai építőipari segédanyagokat előállító vállalat, egy olyan kihívással keresett meg minket, amely nemcsak a termékeik raklapellátásának zökkenőmentességét fenyegette, hanem a raklapok minőségével és esztétikai megjelenésével kapcsolatban is aggályai merültek fel.

A probléma megértése és elemzése után gyorsan nekiláttunk a helyzet megoldásának. Első lépésként a raklapok struktúrájának átszabását tűztük ki célul. Olyan módosításokat szerettünk volna bevezetni, amelyek mind a felhasználó, mind a gyártó számára előnyös lenne. Megkerestük partnerünk munkatársait, hogy véleményüket is beépíthessük a terveinkbe.

Az új tervek alapján többféle minta is készült, amiket közösen teszteltünk a partner gyártósorain. Nem minden próbálkozás bizonyult sikeresnek, azonban a tapasztalatok alapján folyamatosan finomítottuk a terveinket. Körülbelül az ötödik prototípusnál értük el a kívánt eredményt. Az újratervezett raklap teljes mértékben megfelelt a felhasználói igényeknek, és tökéletesen integrálódott a gyártási folyamatokba.

A tervezés során figyelembe vettük a standard termékeink alkatrészeit, és ezeket összekapcsoltuk a vevői igényekkel. Ez a megközelítés lehetővé tette számunkra, hogy gyorsan és költséghatékonyan állítsunk elő új elemeket. Az új raklap gyártási ideje kettő munkanapra csökkent az előző öt-hat nap helyett, ami biztosította a folyamatos ellátást még váratlan nagyobb megrendelések esetén is.

A termék minőségét is javítottuk: a folyamatosan karbantartott, átlagosan 5-6 éves gépeinkkel precíz, méretpontos gyártást tudunk biztosítani. Az esztétikai megjelenés is javult a kiváló minőségű, legális forrásból származó fűrészáru használatával.

Mint gyakori kihívás, a megrendelések előre nem láthatósága okozta az egyik legnagyobb problémát. Ennek megoldására állandó pufferkészletet ajánlottunk, így az ügyfelünk mindig rendel

kezésre álló raklapkészlettel rendelkezett, amivel azonnal reagálhatott a váratlan igényekre is.

Azóta már más, csomagolási megoldásokat is szállítunk partnerünk számára.

Ha Ön is hasonló kihívásokkal találkozik, és olyan megoldásokat keres, amelyek az üzleti hatékonyságot és versenyképességet növelik, forduljon hozzánk. Készen állunk, hogy segítsünk Önnek a kihívások leküzdésében és a lehetőségek kihasználásában.

Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.