sebestyenwood.hu
Tengeri_szállító_láda

“Logisztikai szövetségesünk új és számára még ismeretlen ügyfélkérésekkel szembesült. Mivel már évek óta megbízható csomagolóanyag-beszállító partnerként működünk együtt, ismételten felkértek minket a probléma megoldásában.

Az ügyfeleink arra kérték a partnerünket, hogy üzletberendezéseiket tengeri konténerekben szállítsa a világ különböző pontjaira folyamatosan. Bár a tengeri szállítás és a konténerrendelés nem jelentett gondot számukra, a nagyobb kihívást a 20 láb hosszú konténerek határidőre és biztonságosan történő betöltése jelentette. A helyzet bonyolultságát az növelte, hogy a szállítási cégek jelentős késedelmi díjat számítanak fel, ha a konténereket nem sikerül időben be- vagy kipakolni.

Tekintettel arra, hogy több éve gyártunk tengeri szállításra is alkalmas csomagolóanyagokat, tapasztalatainkra támaszkodva a következő javaslatokat dolgoztuk ki:

Első javaslatunk szerint nagyobb raklapokat javasoltunk, melyeket egyszerre beemelhetnek a konténerbe, így elkerülhető a felesleges mozgatás. Ez a rakodási mód nemcsak biztonságosabb, de jelentősen csökkenti a sérülésekből adódó reklamációk és késések számát is.

Második javaslatunk a csomagok előzetes összekészítésére vonatkozott, még mielőtt a konténerek megérkeznének. Minden termék, a szükséges rögzítések, stb. előre raktárban elhelyezhetők a raklapokon. Ha az egységcsomag már előre elkészült, akkor a konténer érkezésekor az áru egyszerűen beemelhető, várakozás nélkül.

Azóta is tartó közös együttműködésünk eredménye számos előnnyel járt:

  • Rövidebb idő alatt tudnak befejezni a rakodást, ezáltal jelentősen nőtt a hatékonyságuk. Ugyanannyi idő alatt több konténert tudnak betölteni
  • Az egységes méret miatt megszűnt a gyakori újra csomagolás szükségessége. Nem kell az árut többször mozgatni, ezzel időt és értékes dolgozói kapacitást spóroltunk meg partnerünknek
  • Csökkent a belső logisztikai munka, mert nem szükséges több eltérő méretű raklap elhelyezését megtervezni, hanem egyszerre, egészben beemelhető a konténerbe a teljes megrendelés

Amennyiben Önnek is egyedi logisztikai kihívásai vannak, vagy csak szeretné hatékonyságát növelni, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértő csapatunk készen áll, hogy segítsen megoldani az Ön problémáit és maximálisan kihasználni a lehetőségeit!