A méret a lényeg? A raklapnál biztosan!

Tengeri_szállító_láda
Tengeri_szállító_láda

„Logisztikai szövetségesünk új és számára még ismeretlen ügyfélkérésekkel szembesült. Mivel már évek óta megbízható csomagolóanyag-beszállító partnerként működünk együtt, ismételten felkértek minket a probléma megoldásában.

Az ügyfeleink arra kérték a partnerünket, hogy üzletberendezéseiket tengeri konténerekben szállítsa a világ különböző pontjaira folyamatosan. Bár a tengeri szállítás és a konténerrendelés nem jelentett gondot számukra, a nagyobb kihívást a 20 láb hosszú konténerek határidőre és biztonságosan történő betöltése jelentette. A helyzet bonyolultságát az növelte, hogy a szállítási cégek jelentős késedelmi díjat számítanak fel, ha a konténereket nem sikerül időben be- vagy kipakolni.

Tekintettel arra, hogy több éve gyártunk tengeri szállításra is alkalmas csomagolóanyagokat, tapasztalatainkra támaszkodva a következő javaslatokat dolgoztuk ki:

Első javaslatunk szerint nagyobb raklapokat javasoltunk, melyeket egyszerre beemelhetnek a konténerbe, így elkerülhető a felesleges mozgatás. Ez a rakodási mód nemcsak biztonságosabb, de jelentősen csökkenti a sérülésekből adódó reklamációk és késések számát is.

Második javaslatunk a csomagok előzetes összekészítésére vonatkozott, még mielőtt a konténerek megérkeznének. Minden termék, a szükséges rögzítések, stb. előre raktárban elhelyezhetők a raklapokon. Ha az egységcsomag már előre elkészült, akkor a konténer érkezésekor az áru egyszerűen beemelhető, várakozás nélkül.

Azóta is tartó közös együttműködésünk eredménye számos előnnyel járt:

  • Rövidebb idő alatt tudnak befejezni a rakodást, ezáltal jelentősen nőtt a hatékonyságuk. Ugyanannyi idő alatt több konténert tudnak betölteni
  • Az egységes méret miatt megszűnt a gyakori újra csomagolás szükségessége. Nem kell az árut többször mozgatni, ezzel időt és értékes dolgozói kapacitást spóroltunk meg partnerünknek
  • Csökkent a belső logisztikai munka, mert nem szükséges több eltérő méretű raklap elhelyezését megtervezni, hanem egyszerre, egészben beemelhető a konténerbe a teljes megrendelés

Amennyiben Önnek is egyedi logisztikai kihívásai vannak, vagy csak szeretné hatékonyságát növelni, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértő csapatunk készen áll, hogy segítsen megoldani az Ön problémáit és maximálisan kihasználni a lehetőségeit!

Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.