sebestyenwood.hu
+36 1 490 0148 hello@sebestyenwood.hu
Logisztikai partnerünk új, számára ismeretlen vevői igényekkel találkozott. Mivel évek óta megbízható csomagolóanyag beszállítói vagyunk cégüknek, ismét hozzánk fordultak.

Partnerünk vevői azt kérték tőle, hogy üzleteik, boltjaik berendezéseit tengeri konténerekben, hajóztatva juttassa el számukra folyamatosan a világ több pontjára. Természetesen sem a hajóztatás, sem a konténerrendelés nem volt kihívás számukra a feladatban; sokkal inkább a termékek biztonságos és határidőre történő berakodása a 20 láb hosszú konténerbe. A problémát alapvetően az jelentette, hogy a társaságok igen magas kötbért számítanak fel a konténerekre, ha a szerződött felek nem tudják időre be- illetve kipakolni azokat.

Több éve gyártunk tengeri szállításra is alkalmas csomagolóanyagokat, ezért tapasztalatainkat figyelembe véve az alábbi javaslatcsomagot dolgoztuk ki részükre.

Az első javaslatunk az volt, hogy használjanak nagyobb raklapokat, melyeket egyszerre be lehet emelni a konténerbe, így nincs szükség többszöri mozgatásra sem. Ennek a rakodási módnak – mivel sokkal biztonságosabb, mint a korábbi – az is az előnye, hogy segítségével jelentősen csökkenthető a sérülésekből eredő reklamációk és késések száma is.

Második javaslatunk az volt, hogy a csomagokat már jóval a konténerek megérkezése előtt kezdjék el összekészíteni a raklapra. Az összes termék, a szükséges rögzítések, mind-mind kényelmesen, még a raktárban elhelyezhetők a raklapokon. Ha előre készen van az egységcsomag, akkor egyszerűen be tudják targoncázni az árut a konténer érkezésekor, méghozzá várakozás nélkül.

Az azóta is tartó közös együttműködésünk eredménye több szempontból is előnyös volt.

  • Rövidebb idő alatt elkészülnek a rakodással, így jelentősen nőtt a hatékonyságuk. Több konténert tudnak ugyanannyi idő alatt megrakodni.
  • Az egységesített méret miatt megszűnt a gyakori újracsomagolás. Nem kell az árut többször mozgatni, csak egyszer. Ezzel időt és értékes dolgozói kapacitást szabadítottunk fel partnerünknek.
  • Csökkent a belső logisztikára fordított idő, mert nem kell több kisebb, eltérő méretű raklap elhelyezését megtervezni, hanem egyben, egyszerre berakható a konténerbe a teljes megrendelés.

AJÁNLATKÉRÉS 24 ÓRÁN BELÜL

1 + 9 =