Raklapjaink úton-útfélen

Összeszerelt keret

Padlóburkolatok gyártásával foglalkozó partnerünk többször is minőségi problémákról kapott visszajelzést a termékeivel kapcsolatban. A minőségi hibák jellemzően a tengerentúli szállításoknál jelentkeztek.

Az ilyen szállítások alkalmával az árut több kontinensen keresztül is szállíthatják, és nagyon gyakori, hogy az utaztatás alatt többször is átpakolják a külső behatásokra (nyomódások, ütődések, fizikai sérülések) jellemzően kényes termékeket kisebb teherautóról nagyobbra, majd hajóra és onnan vissza.

A logisztikai folyamatok megbeszélésekor arra a következtetésre jutottunk a gyártó képviselőjével, hogy a sérülések már a szárazföldi szállításoknál keletkeznek, és nem a szállítás további szakaszaiban. Ezt a reklamációk fényképeiből és a felvett jegyzőkönyvekből szűrtük le. A leggyakoribb probléma az volt, hogy a termék a szállítás közben megnyomódott, méghozzá annyira, hogy a nyomódások még pihentetés után sem tűntek el.

Megvizsgáltuk az eddig alkalmazott szállítási módot, és kikértük a saját sofőrünk véleményét is, akinek több éves tapasztalata van külföldi fuvarozásban. Pontosan ismerte azokat a lerakóhelyeket és kikötőket, ahonnan a termékek elindulnak a világ minden pontjára. Véleménye szerint a nyomásokat, sérüléseket a túl erősen megfeszített, vagy szakszerűtlenül felhelyezett rakományrögzítők okozzák/okozták.

A teljes igazsághoz itt meg kell jegyeznünk, hogy egyes országokban kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a rendvédelmi szervek a közúti árufuvarozás során a rakományok rögzítésére; különösen igaz ez Németországra. Hogy a laza kötések miatt ne kapjanak büntetést, a sofőrök túl nagy erővel feszítik meg az áruk rögzítésére szolgáló spanifereket (rakományrögzítőket).

A probléma okát tehát meghatároztuk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy ezt kiküszöbölni nem tudjuk. A sofőrökre nincs ráhatása sem partnerünknek, sem nekünk. Olyan megoldást kellett tehát terveznünk, amely kiküszöböli ezt a hibaforrást.

Az eddig alkalmazott raklap helyett egy félig nyitott ládát terveztünk, melyben a termék biztonsággal elhelyezhető, és a rakomány rögzítése sem jelent problémát. Többféle alapanyagot használtunk a terveink során, köztük természetes fát, OSB lemezt és rétegelt lemezt is.

A kezdeti tervekből saját kollégáink bevonásával három fejlesztési irányt határoztunk meg. Ennek megfelelően három különböző ládát készítettünk el ügyfelünk részére mintadarabként. A mintadarabokat elszállítottuk a gyártó telephelyén, és az ott dolgozókkal együtt teszteltük. Végül a három termékből a közös szempontok átbeszélése után egy olyan terméket fejlesztettünk, mely mindhárom korábbi terv erősségét ötvözte.

Több tesztet is végeztünk a termékkel:

  • villástargoncával száguldoztunk egyenetlen terepen plusz rögzítések nélkül
  • kamionban szállítottunk termékeket telephelyek között spaniferes rögzítéssel
  • fel- és lerakodtunk többször egymás után
A gondos tervezésnek hála a láda kiállta a próbákat, és a bele helyezett tekercsek nem sérültek meg. A szállítás és száguldás nyomai nem voltak felfedezhetők a tesztek után sem.
Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.