A tervezés fontossága

egyedi láda terv
egyedi raklap terv
egyedi láda terv
egyedi láda terv

Egy ügyfél alapvető igénye, hogy egy raklap teljes mértékben kiszolgálja az igényeit. Sok esetben azonban azt tapasztalom, hogy nem mindenki van tisztában a gyártók szabadságával, és inkább részmegoldásokhoz folyamodnak.

Képzeljük el a következő helyzetet! A cégnél fém alkatrészeket gyártanak, amelyeket raklapokon keresztül juttatnak el a megrendelőhöz. Engem bíztak meg ezzel a feladattal. A fémáruk mérete nagyobb, mint a szabványos többutas raklapoké. Konkrétan 230 cm hosszúak és 70 cm szélesek. Habár a súlyuk nem számottevő, egy normál 1 tonnás raklap bármikor elbírná őket.

Két lehetősége van: vagy két darab EPAL raklapot választ, és valamilyen módon összeköti őket, vagy pedig felhív minket. A legtöbb esetben az első megoldás kerül elő, amikor előkerül a műhelyünk legnagyobb kalapácsa és néhány szegecse. Ügyesen rögzítjük az elemeket, és mindenki elégedettnek látszik… de csak látszólag.

Bár elérik a kért méretet, a stabilitás és mozgékonyság jelentősen csökken. Izgulhatnak, hogy vajon a nem szakszerű megoldás kibírja-e a terhelést az átrakodás során.

De miért elégedjenek meg ennyivel? Van egy második lehetőségük: felhívhatnak minket, és kérhetnek egy időpontot egy ingyenes auditra. Meglátogatjuk őket a megbeszélt időpontban, megnézzük a csomagolni kívánt terméket, és ott, a helyszínen megoldást javaslunk a problémára. Megállapodunk, kezet rázunk, és mindenki elégedett lesz.

Maximum 48 órán belül megkapják a megbeszélt méretű és teherbírású raklapot. És ez nem minden: plusz szolgáltatásként garanciát és felelősségvállalást biztosítunk az átadott termékre – tervezéskor ugyanis külön ügyelünk arra, hogy a pántok, csatok, hevederek még a raklap méretein belülre kerüljenek, így még stabilabb lesz az egész szerkezet.

Természetesen egy ilyen gyors és szakszerű tervezés/gyártás csak akkor valósulhat meg, ha rendelkezünk a szükséges szakértelemmel és műszaki felkészültséggel – a Sebestyén Woodnál pedig mindez rendelkezésre áll.

Szeretne Ön is egy ingyenes helyszíni auditot kérni a cégének?

Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.