Működésünk a vészhelyzet ideje alatt

A vásárló az első, hangzik a népi bölcsesség – és hisszük mi is. Ezen a több évtizedes gyakorlaton a vészhelyzet alatt sem szeretnénk változtatni. Tesszük ezt annak ellenére, hogy a környezetünkben gyökeres változások mentek végbe ez alatt a rövid idő alatt is.

Gondoljunk csak arra, hogy egyes hasonló piacon működő cégek egyszerűen bezártak és nem működnek.

Vagy arra, hogy az óriási árfolyam ingadozások hatására több beszállítónk is napi árlistát vezetett be az eddigi havi, vagy akár éves listák helyett.

A legnagyobb változás pedig az előreutalás bevezetése lett. Mindenki fél attól, hogy olyan kintlévőségei keletkeznek, melyeket nem fog kifizetni senki sem.

Ezekben az időkben mi továbbra is a vevőinket és a többéves partnerséget tartjuk szem előtt. Azt szeretnénk, hogy ebből a nehéz időszakból mindenki a lehető legjobban, a legkevesebb „sérüléssel” kerüljön ki.

A kölcsönös bizalom jegyében a következő intézkedéseket hoztuk:

  • Kéthetente tájékoztatjuk partnereinket a Sebestyén Wood aktuális helyzetéről.
  • Lehetőségeink szerint engedélyezzük a szokásosnál hosszabb fizetési határidőket.
  • Alapanyag készleteinket feltöltöttük, ellátásunk zavartalan. Kerestünk a szokásos ellátási láncon kívül más forrásokat is
  • Kollégáink védelme érdekében a közös helyiségeket naponta fertőtlenítjük.
Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.