A Sebestyén Wood az első a hazai raklapgyártók között!

A Sebestyén Wood az első a hazai raklapgyártók között!

A műanyag és vegyipari cégek biztonságos és folyamatos üzemeléséhez elengedhetetlenek a megfelelő minőségük rakodólapok. Igény volt a szakma részéről egy kifejezetten a számukra kifejlesztett raklaptípusra.  

A tervezés folyamatába bevonták a felhasználókat is, így a végeredmény egy olyan raklapcsalád lett, mely mindenben kiszolgálja a felhasználóját. Felépítése, kialakítása mind-mind vegyipari- és műanyagipari szabványok, méretek felhasználásával történt.

A raklap családnak 9 tagja van, amelyekhez a CP1-9 jelöléseket használjuk.

A szakmai szervezet, a Certipal, amely a védjegyeket birtokolja, korábban több engedélyt is kiadott egész Európában, így hazánkban is. A piac azonban nagyon felhígult, és itt is megjelentek a hamisítványok, kópiák.

A Certipal szervezet egy 2017-es határozatában – legyen szó gyártói, vagy javítói engedélyről – a korábban kiadott valamennyi engedélyt visszavonta. Új szabványt és minősítési rendszert dolgoztak ki az SGS intézet segítségével.

Ezentúl a két szakmai szervezet együtt ellenőrzi és minősíti a vállalatokat. Az azóta eltelt időben egy magyarországi vállalat sem újította meg az engedélyét ezekre a termékekre, tehát hivatalosan nem voltak jogosultak ennek a terméknek a gyártására, javítására.

Egészen 2020.04.29-ig. Ekkor ugyanis hosszú előkészítő munka és számos egyeztetés után

CÉGÜNK AZ ELSŐ ÉS JELENLEG AZ EGYETLEN OLYAN RAKLAPGYÁRTÓ VÁLLALAT HAZÁNKBAN, MELY MAGYARORSZÁGI TELEPHELYEN, MAGYAR TANÚSÍTÓ INTÉZET ÁLTAL KIADOTT HIVATALOS ENGEDÉLY ALAPJÁN CP (CHEMICAL PALLET) RAKLAPOKAT GYÁRTHAT ÉS JAVÍTHAT.

A jogosítvány már a legújabb, 7.0 verziójú szabványokra érvényes.

A belgiumi székhelyű PlasticsEurope Services srl.-t képviselő Patrick d’Hose tájékoztatása alapján jelenleg nincs is folyamatban másik hazai cég minősítése.

HA HIVATALOS CP RAKLAPOT VÁSÁROLNA AKKOR SEBESTYÉN WOOD!
Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.