Gyakran érik azok a vádak a fafeldolgozással foglalkozó cégeket, hogy miattuk vágják ki az erdőket, szűkítik az állatok életterét és megannyi ökológiai problémáért felelősek.

A problémák egy részének létezését valóban kár lenne tagadni, hiszen jelenvaló jelenségek. Azonban egy felelős cég sokat tehet azért, hogy ezek a problémák minimalizálhatóak legyenek. Ilyen cég a Sebestyén Wood Kft. is.


Partnereink termékeihez csak olyan gazdálkodásból származó alapanyagok kerülnek felhasználásra melyek tervezett gazdálkodásból származnak. Fontos számunkra, hogy az illegális fakitermeléseket semmilyen formában nem támogassuk, ezért csak ellenőrizhető forrásból vásárolunk. A gyártási folyamatainkat úgy tervezzük, hogy azzal a lehető legnagyobb kihozatalt érjünk el az alapanyagokból, a veszteségeket pedig minimalizáljuk.

A keletkező gyártási melléktermékeket pedig másodlagos módon hasznosítjuk. Ilyen lehet az energetikai hasznosítás, vagy fenyőkéreg esetén a talajtakaró készítése. Rendszeres időközönként felülvizsgáljuk a terveinket, és szükség esetén újra optimalizáljuk azokat.

Mit tehetünk még gyermekeink, unokáink élhetőbb jövőjéért?

Az idei évben megállapodást kötöttünk a Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal, és rendszeresen támogatni fogjuk a munkájukat. Minden általunk gyártott raklap után fix támogatást nyújtunk az Alapítványnak, akik ezt erdőtelepítésre, erdőápolásra fordítják.
A munkájukról bővebben a www.myforest.hu oldalon lehet tájékozódni.

Reméljük, hogy példánkat hamarosan több faipari szereplő is követi, és a Sebestyén Wood Kft. után ők is beállnak az erdőket támogató cégek sorába, és kiveszik a részüket ebből a számunkra is nagyon fontos és kedves küldetésből.

Kérjen ajánlatot egy környezettudatos raklapgyártótól!