Raklapok nélkül nem megy – avagy a raklapok mozgatják az egész világ gazdaságát

Raklapok nélkül nem megy – avagy a raklapok mozgatják az egész világ gazdaságát
Raklapok: elengedhetetlenek a termelésben, szállításban és raktározásban. Válassza minőséget, kérjen ajánlatot most!

Talán azt gondolja, hogy ez egy túlzó kijelentés – de nézzük a tényeket!

A mindennapok során rengeteg helyen találkozunk raklapokkal, csak nem figyelünk már rájuk. Megszoktuk, hogy ott vannak, elfogadtuk a használatukat.

gyártó, termelő vállalatok ezekre rakják a késztermékeket. Az alkatrészek mozgatása az egyes állomások közt is ezeken történik. Elég ha egy hétköznapi példára gondolunk. Ha építkezünk, felújítunk akkor pl. a tetőcserepet, téglát, falazó anyagot stb. mind-mind raklapon kapjuk.

Szállítmányozás során a legtöbbet alkalmazott segédeszköz a raklap. Targoncával, kézi raklapemelővel vagy daruval a legkönnyebben mozgatható csomagolási egység.

Maradjunk az eredeti építkezős példánál. Az új kéményeket egy raklapra összecsomagolva, fóliázva szállítják ki nekünk a telkünkre, házunkhoz. Minden olyan alkatrész, mely a kémény felépítéséhez szükséges, ott van rajta a raklapon.

Raktározás során raklapokon, vagy palettákon tárolják az egységeket. A logisztikai folyamatok nélkülözhetetlen összetevője. Gondoljunk csak egy magas raktárra, ott is raklapokon tárolnak minden terméket!

NAGY- ÉS KISKERESKEDELEM

Az üzletekben raklapon mozgatják az árukat a feltöltés közben. Gyakran raklapon is tárolják az eladótérben is a termékeket (ilyenek tipikusan télen a kályhák és kandallók), vagy gondoljon csak egy diszkont üzletláncra (pl. Lidl, Aldi stb.)! Számtalan raklapot láthat a polcok alatt mindenki: mind-mind a termékek és áruk gyorsabb, könnyebb mozgatását szolgálják. Nagykereskedelmi üzletekben (pl: Metro) minden termék raklapon van tárolva, sőt raklapos árakat is meghatároznak hozzájuk.

Ha az Ön cége is szeretne kiváló minőségi raklapokat vásárolni, mellyel minden a kereskedelmi folyamatban érintett partnere elégedett lesz, akkor kérjen ajánlatot most az alábbi mezők kitöltésével!

Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.