Sebestyén Wood és a Hermina egyesület

A Sebestyén Woodnál hiszünk abban, hogy minden egyes jó cselekedetnek óriási jelentősége van. Igyekszünk a lehető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy valamivel megkönnyítsük azok életét, akik a leginkább rászorulnak a támogatásra. Ezért rendkívül hálásak vagyunk a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületnek, hogy közösen ennyi mosolyt csalhattunk mások arcára az idei Sziget Fesztiválon. De hogyan? 

 

A látássérültek őrangyalaival!

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete életbevágóan fontos munkát végez. Segítenek a látássérült embereknek teljes életet élni. Nem csak elméleti, de gyakorlati szinten keresik folyton azokat a lehetőségeket, eszközöket, amelyek a vakságból eredő hátrányok leküzdését, a társadalomba való integrálódását szolgálják.

Öröm volt velük összefogni a jó ügy érdekében, hiszen elképesztő dolgokat valósítanak meg. Így mi is aktívan részt vehettünk a társadalmi felelősségvállalásban, ami kulcsszerepet játszik a közösségünk összetartásában.

 

Izgalmas labirintus

A Sziget Fesztiválról sokaknak csak a koncertek jutnak eszébe, pedig rengeteg olyan programot szerveznek, ami egy kis mókázásra invitálja a látogatókat. Mi is egy ilyenben vettünk részt, közösen az egyesülettel.

Kreatívnak kellett lennünk, hiszen a raklapok felhasználásának módja véges. Így elsőre furcsának tűnhet, hogy mégis hogyan tudunk a termékeinkkel olyanoknak segíteni, akik nem kifejezetten tárolásra vagy szállításra keresnek raklapokat? Szerencsére egy szintén nagyon elhivatott és ügyes csapattal dolgozhattunk együtt, akikkel sikerült megtalálni a tökéletes megoldást.

A fesztivál felszabadult és vidám hangulatának megkoronázása volt a cégünk által adományozott raklapokból készült lenyűgöző labirintus, amit bárki kipróbálhatott. Óriási sikere volt! Fülig érő mosollyal járták végig a trükkös útvonalat a kicsik és nagyon is. Jól esett, hogy ilyen sokaknak okozhattunk kalandos, szórakoztató perceket, miközben mind rengeteget tanultunk. Emellett megnövelte mindenkiben a tiszteletet a korlátozott életet élők iránt.

 

Miért fontosak az ilyen programok?

Akik teljes életet élnek, valójában nehezen érthetik meg és érezhetik át a látássérültek korlátait, amit a mindennapokban tapasztalnak. Ezért tartottuk és tartjuk jó ötletnek, hogy a labirintusunkkal most mindenki átélhette, ha csak egy pár percre is, hogy milyen vakon közlekedni a világban.

Sikerült nagyobb megértést szerezniük, ahogy nekünk is, ezáltal figyelmesebbek és tájékozottabbak lettünk a témában. Minél több ember lesz nyitott a látássérültek életének megismerésére, annál előrehaladottabb társadalmat alakíthatunk ki magunknak.

 

Ezért jó segíteni!

A társadalmi felelősségvállalás fejleszti az empátiánkat és pozitív változásokat hoz a világba. Másokat is szeretnénk buzdítani rá, hiszen bárki képes változást hozni a világban, olyan dolgokkal is, amiről elsőre nem is gondolnád.

Láthatod, hogy még a kereskedelem legalapvetőbb eszközét is fel tudtuk ruházni egy új, másokat, másképp segítő funkcióval. Ha a raklapoknak is találtunk egy új rendeltetést, akkor valóban kijelenthetjük, hogy a határ a csillagos ég!

Kövess minket Facebookon és Instagramon, hogy nehogy lemaradj a legfrissebb híreinkről. A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületről további részleteket itt olvashatsz.