Az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás

Az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás

Világszerte nagy vitát kavar, hogy vajon melyik a legjobb, legkörnyezettudatosabb csomagolási megoldás. Nem titok, hogy faipari dolgozókként mi melyiket javasolnánk és javasoljuk is ügyfeleinknek. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szakmai megalapozottsága van a véleményünknek, mit teszünk környezetünk védelméért, és hogy Te mit tehetsz érte, akkor olvasd tovább blogcikkünket!

Felelős cég

Tisztában vagyunk az erdőírtással járó negatív következményekkel, nem hunyunk szemet fölöttük. Sőt, ez arra motivál bennünket, hogy kétszer annyit dolgozzunk környezetünk megóvásáért. Felelős cégként a nulladik lépéstől az utolsó utánig figyelünk arra, hogy a lehető legkevesebb kárt okozzuk és emellett a lehető legtöbbet tegyük egy élhetőbb jövőért.

Korábbi blogcikkünkben részletesen kifejtettük, hogy az ügyfeleinknek eladott és általuk használt termékeket idővel visszagyűjtjük. Így nem kell azon aggódnia senkinek sem, hogy mit kezdjen egy olyan raklappal, amire már nincs szüksége.

A megmentett faanyagot újrahasznosítjuk a következő gyártási folyamatban, amit tudatosan úgy tervezünk, hogy az a lehető legkevesebb veszteséggel járjon. És ha marad is melléktermék (már pedig ezt 100%-ban lehetetlen elkerülni) akkor is megtaláljuk annak az új helyét. Nem hagyjuk, hogy bármi is kárba vesszen!

Miért fából készült csomagolóanyagokat árulunk?

Célunk, hogy minőségi termékeket biztosítsunk ügyfeleink részére, ezért olyan anyagot választottunk raklapjaink elkészítéséhez, melyről tudjuk, hogy:

  • Strapabíró.
  • Magas teherbírású.
  • Könnyen lehet vele dolgozni.
  • Prémium termékeket kínálhatunk általa.
  • Elegendő mennyiséget tudunk belőle szerezni.

Emellett a fa az egyetlen fenntartható és megújuló alapanyag. Nem csak számtalan újrahasznosítási lehetőség rejlik benne, de sokkal kisebb környezeti terhelést jelent a Föld számára. Ezzel ellentétben, a többi, emberek által megmunkált, felhasznált alapanyagok, mint például a vas, műanyag sokkal nagyobb ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Nem csak vállalati szinten jó döntés faanyagot választani adott termékek elkészítéséhez, de magánszemélyként is élvezheted minőségét és mellette minimalizálhatod a faipar okozta veszteségeket.

Ezzel Te is segítheted bolygónkat

Sokakat eltántorít a faanyagok vásárlása és használata. Legnagyobb hátránya, ami felmerülhet, hogy értékes anyag révén, senki se szeretné még a legapróbb részét sem elpazarolni. Így hát hoztunk pár ötletet, ami például egy építkezésből vagy más nagyobb munkálatból visszamaradt fahulladék kezeléséről szól és amivel Te is segítheted környezetünket.

Kisebb mennyiség esetén

Ha néhány, apróbb kezeletlen fadarabról van szó, akkor azokat javasoljuk első sorban tüzelőként felhasználni, főleg most, hogy beköszöntött a hideg időszak. Viszont szintén hasznos lehet, ha egy új projektbe forgatod vissza (ahogy mi is tesszük). Kisebb bútorok, esetleg padok vagy egyéb barkács dolgok készítéséhez is felhasználhatod. Még jobb, ha saját kezű ajándékokhoz veszed alapul, pláne így a karácsonyhoz közeledve. Igazából határ a csillagos ég.

Nagyobb mennyiség esetén

Ha nagyobb mennyiségű fahulladék maradt vissza, akkor azokon érdemes túladnod (persze, ha nincs konkrét elképzelésed arra, hogy a közeljövőben mire szeretnéd felhasználni). Átadhatod olyan szolgáltatóknak, mint a fűrészüzemek, akik a hulladékot tovább hasznosítják, feldolgozzák. Vagy olyan cégeknek, akik faaprítással foglalkoznak, és akik az általad leadott anyagokat felhasználják különböző, új termékek gyártására.

Valóban a legkörnyezetbarátabb megoldás?

Szerintünk igen, hiszen természetes erőforrás mivolta mellett számtalan módon hasznosíthatjuk újra a faanyagot. Ebben az iparban sajnos, nem minden szereplő hozzáállása egyezik a miénkkel, vannak, akik nem megbízható helyről szerzik be az anyagokat és nem megfelelő módon használják fel, illetve kezelik a melléktermékeket, fahulladékot.

Viszont mi mindig kiemelt figyelmet szentelünk ennek, és már Te is így tehetsz a nálad felgyülemlő anyagokkal. Ha kíváncsi vagy még több hasznos és izgalmas blogcikkre, akkor látogass el honlapunkra. Ha pedig az érdekel, mi milyen termékeket kínálunk, akkor nézz szét kínálatunkban és kérj tőlünk ajánlatot!

Megosztás

További bejegyzések

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.