Rólunk

Utam a Sebestyén Woodig

„Máig emlékszem rá, ahogy kiskamaszként feliratokat sütöttem a raklap tuskókba édesapám fatelepén. Élveztem, ahogy lapátoltam a fűrészport – ekkor még játék volt, amit ma már hivatásomnak tekintek. Apám 1993 óta foglalkozott facsomagoló anyagokkal, kezdetben szabványraklapokat, majd a kilencvenes évek vége óta egyedi megrendelésre gyártott. Cégünk 2001-ben alakult – ahogy nőtt a vállalkozás, úgy mélyedtem el én is egyre jobban el a fa csodálatos világába. Faipari technikumban tanultam – gyakornokként már más szemmel éltem meg a telepen töltött időt. A technikumot szakközépiskola, majd faipai mérnöki kar követte az egyetemen. Néhány év tanítás után érkeztem vissza a családi vállalkozásba, melyet egy ideig közösen vittünk édesapámmal, majd 2018-ban vettem át tőle teljesen. A generációváltást új rendszerek bevezetése és gépesítés kísérte; miközben követem az édesapámtól kapott értékeket, igyekszem a 2020-tól már Sebestyén Woodnak nevezett vállalkozásunkat a 21. századi kihívásoknak is megfeleltetni.”

Kronológia

A Sebestyén Wood története 1993-tól napjainkig.

1993
ELKEZDŐDIK A TERMELÉS

Kezdetben MÁV/FAVÉD licenc megszerzése.

Évi 40.000 db szabványos + 40.000 egyutas raklap gyártási még kézi erővel. 20-25 alkalmazott.

2001
MEGALAKUL A SEBESTYÉN ÉS TÁRSA KFT.

Telephelyfejlesztés, csarnoképítés, gyártástechnológia fejlesztése.

Évi 65.000 db raklap gyártása (vegyes, egyutas, szabványos) már pneumatikus eszközökkel.

2015
TERMÉKFEJLESZTÉS EGYEDI IGÉNYEKRE SZABVA

Saját gyártóbázis kialakítása.

Számítógépes modellezés. Éves 30.000 db legyártott egyedi raklap + 35.000 db egyedi láda, rekesz.

2017
HŐKEZELÉSI ENGEDÉLY MEGSZERZÉSE

Teljes automatizálás.

Éves 40.000 db legyártott raklap, csak egyedi méretben.

2019
GENERÁCIÓVÁLTÁS ÉS MEGÚJULÁS

Megújult márka: Sebestyén Wood.

Palletmax CNC vezérelt szegezőgép, elsőként az országban nálunk.

Referenciák

Márkák, akik már mellettünk döntöttek. Legyen Ön a következő!

Kedvezményezett neve: Sebestyén Wood Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Gyártási technológiai folyamatok fejlesztése az innováció és a versenyképesség jegyében a Sebestyén ás Társa Kft.-nél.

Támogatás összege: 5 859 360

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezési dátuma:2019.04.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-02655

Projekt leírása: A pályázati forrásból beszerzésre kerülő eszközzel (Palletmax 4500 raklapszegező gép) a gyártási folyamat innovációját valósítottuk meg. A beruházással a jelenlegi termékek gyártási folyamatát innováltuk, illetve egy új termékkört vezettünk be úgy, hogy közben egyelőre nem szükséges új munkaerőt alkalmazni. – Jelenlegi munkatársaiknak közép- és hosszútávon magasabb jövedelmet és jobb munkakörülményeket tudunk biztosítani köszönhetően a javuló fajlagos termelési és jövedelmezőségi mutatóknak. Dolgozóinknak a korábbihoz képest magasabb szellemi hozzáadott értékkel kell hozzájárulniuk a termeléshez. A fejlesztés hatására a mindennapi munkatevékenységükben a manuálisan és kézi eszközökkel végzett munkafolyamatokat egyre inkább fel fogják váltani a digitálisan vezérelt precíziós gépekkel végzett, előre programozható és a változó igényekhez gyorsan adaptálható munkafolyamatok.  A fejlesztésnek köszönhetően egy új piaci szegmenst értünk el, több új megrendelővel sikerült megállapodnunk, versenyképesebb lett cégünk, ezáltal jelentősen növekedni fog az árbevételünk.